Reviews

Kan ik je helpen?

Over mij

Mensen, het leven en de liefde. Het fascineert me mateloos. Al heel jong schreef ik alles op wat ik in en om me heen zag gebeuren. Ik observeerde vol interesse de relaties en communicatie tussen mensen. Dit was er al op de basisschool, in de klas, tussen docenten, met vrienden, hun ouders, mijn familie, de buren. Overal doorzag ik patronen en voelde ik dat wat niet gezegd werd en wat niet ‘klopte’. Ook stelde ik mijn ouders regelmatig reflectieve vragen over de manier waarop ze met elkaar en met anderen omgingen. Deze nieuwsgierigheid werd ofwel weggewuifd of irritant bevonden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Nadat ik pedagogische wetenschappen heb gestudeerd aan de Radboud Universiteit ben ik me verder gaan specialiseren in de gezins- en relatietherapie (systeemtherapeut NVRG) en later ook in de Zelfontmoetingen (IOPT, Franz Ruppert).

We zijn allemaal mensen die wat proberen te maken van het leven, we willen allemaal ontdekken wie en wat we zijn en waar we gelukkig van worden. We maken allemaal fouten, doen anderen en onszelf pijn. En, we hebben allemaal een deadline. En hoe we daarmee omgaan verschilt van persoon tot persoon.

Soms verlies je je innerlijk kompas en raak je uit koers. Verdwaal je in jezelf of je relatie. En dan is het tijd om op zoek te gaan naar iemand die je weer in contact brengt met wat er diep van binnen in je leeft. Welk potentieel zich wil ontwikkelen. Dat is voor mij niet anders dan voor jou. Dat ik therapeut ben, betekent alleen maar dat ik het voor een ander goed kan zien. Niet dat ik zelf de formule van het leven heb ‘opgelost’.

Verder ben ik echt een levensgenieter. En ga ik graag naar een festival, naar het restaurant, geniet ik van lekker eten en drinken. Ontspan ik in de sauna, in het bos, met een boek en hou ik van mooie muziek. Ik hou van het leven en de liefde. Ook al vervloek ik ze beiden soms. Ik heb een handjevol goede vrienden. Ik ben goed in mijn vak en hou van mijn bedrijf. Inmiddels is de relatietherapeut zelf gescheiden en woon ik samen met mijn zoontje in Winterswijk waarbij hij de helft van de tijd bij zijn vader is en de helft van de tijd bij mij. Ik heb ontzettend veel passie voor de liefde en ik wens dat ieder mens het leven kan leiden wat voor hem of haar goed voelt

GJ6A2869.jpg
arrow_upward